Kürtaj cinayet değil, haktır!

Çocuk doğurmak ya da doğurmamak kadınların vereceği bir karadır. Kürtaj hakkına saldırmak, temelde, kadının kendi bedeni üzerindeki kontrol hakkını elinden almak; kadının görevini ba- sitçe "çocuk doğurmak ve onu yetiştirmek" olarak tanımlayarak "çekirdek aileyi" koruma güdüsü taşıyor. Kalkınma adına, nüfus politikası adına, daha fazla iş gücüne olan ihtiyacınız için kadın cinselliğini kontrol etme politikalarınız kabul edilemez.

Sağlık Bakanı İstifa

Kürtaj hakkının 4 hafta ile sınırlandırılması kürtajın yasaklanması demektir! Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın tecavüz sonucu gebeliklerde doğum yapılmasıyla ilgili yaptığı açıklamalar tecavüzü meşrulaştırıyor! Tecavüzü normalleştiren Sağlık Bakanı istifa etmelidir!

Kürtaj yasağı kadınları öldürür

Kürtajın yasak veya sınırlı olduğu yerlerde kadınlar sağlıksız, güvenli olmayan koşullarda düşük yapmak zorunda kalıyor. Her yıl binlerce kadın bu koşullar yüzünden ölüyor, sakat kalıyor.

Evli kadınların kürtaj hakkını kocasının izniyle sınırlayan mevcut yasa, kürtajın sadece kadının

kararıyla gerçekleşebileceği şeklinde değişmelidir.

Ücretsiz, güvenli, sağlıklı koşullarda ve ulaşılabilir kürtaj kadınların temel haklarından biridir.
Kürtaj hakkının gaspına yönelik herhangi bir yasal değişikliği aklınızdan geçirmeyin! Şayet kürtaj hakkının sınırlandırılması veya yasaklanmasına ilişkin bir yasa meclisin gündemine gelirse bizler de Kürtaj Haktır demek için meclis önünde olacağız! Bu yasayı geçirm- enize izin vermeyeceğiz.

Sen kadınlarla uğraşmayı bırak Erdoğan, Roboski katliamının hesabını ver!

Kürtaj haktır, uludere katliam! Beden benim, karar benim.